Hoe kun je helpen?

Wil je ons helpen de Dommelbimd in stand te houden en de natuur verder te ontwikkelen? Dat kan! Je kunt op verschillende manieren helpen. Als vrijwilliger of in de vorm van een donatie. Beiden mag ook natuurlijk.

Helpen als vrijwilliger bij onderhoud

Vrijwilligers vormen de basis voor het onderhoud van de Dommelbimd. We werken gemiddeld eens in de 3 weken op zaterdagochtend, m.u.v. de maanden maart-juni (i.v.m. het broedseizoen) en de zomervakantie. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je komt; wij zijn blij met ieder uurtje. Interesse? Klik op de onderstaande button voor de geplande onderhoudswerkzaamheden.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Gevarieerd werk

De klussen zijn zeer gevarieerd: maaien van slootranden met de zeis, maaisel bijeen harken en afvoeren, onkruid verwijderen, springbalsemienen trekken, knotwilgen knotten, omgewaaide bomen zagen en opruimen, onderhoudsklussen aan de schuur etc. Er is altijd voor iedereen wel een geschikte klus en ervaring of kennis is niet noodzakelijk.

Het onderhoud wordt formeel door de werkgroep Beheer Dommelbimd van de Natuurwerkgroep Boxtel uitgevoerd. Via de gemeente Boxtel zijn we als vrijwilligers verzekerd tijdens het werk (zie hiervoor de rubriek Vrijwilligers). Tevens zorgt de Natuurwerkgroep voor (gemotoriseerd) gereedschap, eventuele opleidingen en is een aantal leden gecertificeerd om met motorzagen en bosmaaiers te werken.

Aanmelden als vrijwilliger

Als je structureel wilt helpen, vragen wij je lid te worden van de Natuurwerkgroep Boxtel. De kosten voor het lidmaatschap van de Natuurwerkgroep bedragen € 12,- per jaar. Als lid van de Natuurwerkgroep kun je kosteloos werkkleding in bruikleen krijgen: veiligheidslaarzen, bodywarmer, regenjas, gehoorbeschermers (voor werken in de nabijheid van kettingzaag) en handschoenen.

De werkochtenden zijn van 9-12 uur en natuurlijk nemen we ook de tijd voor koffie, thee en iets lekkers. Naast een voldaan gevoel van het werken in de buitenlucht, hebben we zo ook een gezellige ochtend met elkaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de coördinatoren van de beheergroep, Sylvia van Gulik, 0411-682237 of Frank de Bont, 0411-678406 of via dommelbimd@gmail.com. Je kunt ook een keer komen kijken, de werkdagen zijn aangekondigd op de website.

 

Financiële hulp

Wanneer je de Dommelbimd financieel wil steunen, is dat ook mogelijk. We zijn blij met iedere donatie. Je kunt doneren via onze bankrekening.

De Dommelbimd is een ANBI-stichting. Dat betekent dat giften, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar zijn bij de belasting. Dat geldt zowel voor eenmalige als periodieke giften.