Laatste nieuws

In Memoriam

vrijwilliger Theodoor van Dooren overleden

30 september 2022

Op vrijdag 23 september bereikte ons het zeer droevige bericht dat Theodoor van Dooren, onze markante vrijwilliger, plotseling was overleden. Theodoor was een zeer trouwe vrijwilliger die er, vanaf het begin, vrijwel altijd was. Als eerste stond hij bij de poort, te popelen om te beginnen. Niets was hem te veel en hij pakte alles aan. Ook buiten de reguliere werkochtenden stond hij voor onze Dommelbimd klaar.

Wij hebben veel plezier gehad van zijn hulp, zijn technische ervaring en zijn materieel. Zijn optreden binnen de groep was authentiek, eigenwijs en met humor; of zoals sommige zeggen “ruwe bolster, blanke pit”.

We missen Theodoor.

“Pionier Sylvia van Gulik kocht natuur met haar buurtgenoten”

publicatie in Nieuwsbrief Van Gogh Nationaal Park

30 juni 2022

In de laatste nieuwsbrief van Van Gogh Nationaal Park van juni 2022 is een artikel verschenen over de Dommelbimd. In een interview met voorzitter Sylvia van Gulik wordt toegelicht hoe de Dommelbimd is ontstaan. Sylvia: “Wat aanvankelijk leek op hardop dromen, ontpopte zich als een prachtig én haalbaar plan. Met de uitgifte van certificaten, subsidie en crowdfunding werd het geld binnengehaald.” Lees hier het volledige interview.

Bever weer op bezoek in Dommelbimd

behalve knaagsporen nu ook live te zien

20 mei 2022

Zit je lekker te vissen aan de oever van de Dommel, komt daar ineens ‘onze’ bever voorbij gezwommen! Gelukkig was de camera bij de hand en hebben we nu bewegende beelden van de bever. Met dank aan Michael Blokx die het filmpje maakte. Bekijk hier het filmpje (19 sec).

Publicatie in Puur Natuur van Natuurmonumenten

aandacht voor Dommelbimd als natuurinitiatief

22 maart 2022

In het Lente nummer 2022 van Puur Natuur van Natuurmonumenten is Sylvia van Gulik, als voorzitter van de Stichting Dommelbimd, aan het woord. Ze werd geïnterviewd in het kader van ‘burgerinitiatieven tot natuurbehoud’. Sylvia geeft 5 belangrijke tips hoe zo’n initiatief op poten te zetten en wat belangrijke voorwaarden zijn voor succes. Nuttige informatie en inspiratie voor nieuwe initiatieven? Dat zo mooi zijn. Doet het voort. Lees hier het artikel.

<<

Zonnige vogelgeluiden Dommelbimd

8 maart 2022

<<

Tv-uitzending gemist over Dommelbimd??

10 februari 2022

Wat een mooie reportage over de Dommelbimd bij het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV (woensdag 9 februari). Uitzending gemist? Jammer, maar een herkansing is mogelijk. Klik hier om de reportage (ca. 11 min)  alsnog te bekijken. Veel kijkplezier!

<<

Uitzending BinnensteBuiten over Dommelbimd

woensdag 9 februari, 19.05 uur, NPO2

29 januari 2022

Zaterdag 15 januari zijn er voor het tv-programma BinnensteBuiten opnamen gemaakt in onze Dommelbimd. We hebben het verhaal verteld hoe de Dommelbimd tot stand is gekomen, hoe mooi de Dommelbimd is én hoe dat onderhouden wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers. We staan er goed op! De beelden zijn gemonteerd en de uitzending staat gepland voor woensdag 9 februari, 19.05 uur op NPO2.

<<

Bever ook actief in perceel Dommelbimd Eindhovenseweg

29 januari 2022

 

Kleine Bonte Specht gesignaleerd in Dommelbimd

01 januari 2022

<<

Tijdelijke afsluiting Dommelbimd

aanhoudend vandalisme aanleiding tot besluit

16 december 2021

Vanwege aanhoudend vandalisme hebben we moeten besluiten de Dommelbimd tijdelijk voor bezoekers af te sluiten. Er is al te veel schade aangericht met (illegaal) vuurwerk, waardoor we ons gedwongen zien om het Laarzenpad voor bezoekers af te sluiten.

We hopen op uw begrip! Zodra de situatie weer wat rustiger is zullen we het Laarzenpad weer open stellen.

<<

Groene buur Dommelbimd: opening schooltuin JRL

1 oktober 2021

<<

Scootmobilist onfortuinlijk  sloot Dommelbimd in.

7 augustus 2021

Op dinsdag 3 augustus is een 90-jarige scootmobilist te water geraakt in de sloot langs de Konijnshoolsedreef ter hoogte van de Dommelbimd.

De bestuurder is door de brandweer uit het water gehaald en door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. We wensen meneer sterkte en hopen dat de gevolgen meevallen.

<<

Weer bezoek van ‘onze’ bever.

18 juni 2021

‘Onze’ bever is weer op bezoek geweest en heeft een flinke populierentak afgeknaagd. De Dommelbimd bevalt blijkbaar prima!

<<

Twitter bericht Waterviolieren.

17 april 2021

<<

Dommelbimd uitbreiding een van de 366 verhalen….

14 maart 2021

Onlangs is verschenen “Boxtel 2020 in 366 verhalen”: 366 Boxtelaren beschreven een dag van het bijzondere jaar 2020. De verhalen zijn gebundeld in een rijk geïllustreerd boek dat onlangs is verschenen. Via een crowdfundingsactie is de uitgave van het boek (mede)mogelijk gemaakt.

Pagina 337: 24 november 2020 – Uitbreiding Dommelbimd

Op 24 november passeerde de akte bij notaris waarmee de uitbreiding van onze Dommelbimd een feit was. Dat was natuurlijk op die dag hét nieuws voor Boxtel (…). Het perceel aan de Eindhovenseweg mochten we vanaf dat moment rekenen tot de Dommelbimd. Een heugelijk feit. We hebben er een glaasje op gedronken! En een verhaaltje over geschreven.

Het boekje ‘Boxtel 2020 in 366 verhalen’ is (nog) te koop bij Bruna. Veel leesplezier, en kijk vooral even op pagina 337!

<<

‘Zwerver’ bezoekt Dommelbimd

24 januari 2021

Er zwerft weer een bever in en rond de Dommelbimd. Op de foto een uitstapplaats langs de paardendijk. Er zijn ook knaagsporen gezien aan een boom.

<<

Hans Volmer, Groene Held

24 januari 2021

Vers van de pers, een interview met Hans Volmer als ‘Groene Held’ van onder meer de Dommelbimd. De Provincie Noord Brabant zet met enige regelmaat mensen in de groene spotlight die zich extra verdienstelijk hebben gemaakt voor de natuur in onze provincie. En dan verdient Hans dubbel en dik dit interview. Klik voor het interview. Veel leesplezier!

<<

Leuke bezoeker Dommelbimd

18 januari 2021

Sneeuw! Behalve sneeuwpret levert dat soms ook mooie dierensporen op. Zo ook in de Dommelbimd. Na raadpleging van dé dierensporen-expert (Annemarie van Diepenbeek) blijkt dat we of een steenmarter, boommarter of grote bunzing op bezoek hebben gehad. Wie van de drie, dat is niet duidelijk. Sowieso een nieuwe soort voor de Dommelbimd. Goed nieuws!

<<

Populairste tweet Dommelbimd 2020!

5 januari 2021

Het meest gelikete twitterbericht onder #VanGoghomdehoek in 2020. Van Gogh moest eens weten…

<<

Dommelbimd in tijdschrift Landleven

30 december 2020

In het januari/februari 2021 nummer van het tijdschrift Landleven, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Dommelbimd. Op de pagina’s 30 t/m 34 wordt ons verhaal verteld en komen verschillende vrijwilligers aan het woord. Een mooi artikel, dat het lezen waard is. Het tijdschrift ligt nu in de schappen. Je kunt hier het artikel bekijken. Veel leesplezier!   

Landleven jan/feb nummer 2021

<<

Boomveiligheidsinspectie Dommelbimd

8 december 2020

<<

Uitbreiding Dommelbimd in de pers

26 november 2020

Brabants Centrum heeft uitgebreid aandacht besteed aan de aankoop van het nieuwe perceel van de Dommelbimd. Met ook een heel mooie luchtfoto erbij waarop het perceel en de ligging heel goed te zien zijn. [Foto: Albert Stolwijk]

<<

Uitbreiding van onze Dommelbimd

perceel Eindhovenseweg/Dommel in Boxtel aangekocht

25 november 2020

Op 24 november 2020, is de akte bij de notaris gepasseerd waarin een mooi perceel van bijna 1 ha natuur in eigendom aan Stichting Dommelbimd is overgedragen. Het perceel is gesitueerd daar waar de Dommel en de Eindhovenseweg elkaar kruisen, direct naast de te ontwikkelen woonwijk Hobbendonk.

Met deze aankoop wordt een mooi natuurgebiedje aan de Dommel, bij de entree van Boxtel, veilig gesteld. Wij zijn er trots op dit samen met onze vrijwilligers te mogen beheren.

 

Meer over dit leuke nieuws.

Lees hier het volledige persbericht.

<<

Nieuwsbrief Herfst 2020 verschenen

29 oktober 2020

Onze Dommelbimd nieuwsbrief Herfst 2020 is onlangs verschenen. Lees hier ons laatste nieuws, zoals het gezamenlijke Bokashi project met de lokale Herenboerderij. Een mooie samenwerking tussen twee ‘groene burgerinitiatieven’ in Boxtel.

Wil je in het vervolg onze nieuwsbrief ontvangen, stuur een mailtje naar dommelbimd@gmail.com, en je ontvangt (digitaal) 4 maal per jaar ons laatste nieuws in je mailbox.

<<

Dommelbimd op positie 70 in Trouw Duurzame 100

7 oktober 2020

Konden we enige tijd geleden melden dat de Dommelbimd was genomineerd voor de Trouw Duurzame 100, nu kunnen we melden dat we als nummer 70 uit de bus zijn gekomen. En daar mogen we best trots op zijn!

Trouw publiceerde dit jaar de 12e Duurzame 100, de ranglijst van groenste denkers en doeners in Nederland. Daar waar eerdere jaargangen bestonden uit initiatieven van wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven, bestond vorig en dit jaar de lijst uit duurzame initiatieven van onderop. En daar voelen we ons prima bij thuis.

PS: ook de Herenboerderij uit Boxtel staat in de Trouw Duurzame 100. Gefeliciteerd!

<<

Kunstproject JRL & Dommelbimd in de pers

18 juni 2020

Het Brabants Dagblad (donderdag 18 juni) geeft ruim aandacht aan het kunstproject van het Jacob Roelands Lyceum & Dommelbimd. Uit de samenwerking tussen de school, leerlingen, kunstenaar en Dommelbimd is een uniek project ontstaan om de gevel van het schoolgebouw een facelift te geven. De gevel past dadelijk heel mooi in z’n natuurlijke omgeving………

<<

Beversporen gespot in Dommelbimd

11 april 2020

In 2015 dook de eerste bever sinds 200 jaar op in Boxtel, in de Dommelbimd.

Sinds 2015 geen spoor meer gezien, tot een paar dagen geleden!

Een oplettende vrijwilliger zag dat een bever een lekker wilgenhapje genuttigd had.

<<